top of page

Δυο Βραβεία σε Πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών απέσπασε το Γυμνάσιο Αλικιανού

Δυο βραβεία, το Β Βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ και το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής, απέσπασε το ντοκιμαντέρ «Με την Καρδιά μου» του Γυμνασίου Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά Χανίων στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, « Filmmakers2018, οι μαθητές κινηματογραφούν… ». Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όλης της επικράτειας και διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, μέσω της Υπευθύνου των Πολιτιστικών Θεμάτων.

Το ντοκιμαντέρ «Με την Καρδιά μου» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Αληθινές Ιστορίες / Crete Education Documentary Project του εκπαιδευτικού προγράμματος cineΜαθήματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, η Εκπαιδευτική Δράση cineΜαθήματα και οι άλλες δράσεις του :

 • Έχουν την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων

 • Τελούν υπό την Αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού

 • Συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

 • Συνδιοργανώνονται με του δήμους Χανίων και Πλατανιά

Τα cineΜαθήματα 2017 υλοποιήθηκαν με την χορηγία των εταιρειών SYNKA, ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ και ΠΛΑΙΣΙΟ

Η Ιστορία του Ντοκιμαντέρ

Στο ντοκιμαντέρ «Με την καρδιά μου…», με θέμα την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε μία μαθήτρια της α΄ γυμνασίου στο Ωνάσειο Νοσοκομείο, η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Αλικιανού παρακολουθεί το πώς βίωσε το γεγονός αυτό η ίδια η μαθήτρια αλλά και οι γονείς της, καθώς επίσης και οι συμμαθητές της.

Πώς αντιμετωπίζει κάποιος ένα σημαντικό θέμα υγείας; Ποια συναισθήματα βιώνει πριν και μετά την επέμβαση; Τι συναντάει σε μία τέτοια περίπτωση; Μπορεί να εμπιστευτεί τον εαυτό του και τη ζωή του στα χέρια του άλλου; Ποιοι παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στη θετική εξέλιξη μίας τέτοιας περιπέτειας; Και τελικά είναι η καρδιά κάτι παραπάνω από ένα όργανο; Πολλές φορές στη δυσκολία που μπορεί να ανακύψει είναι πολύ σημαντικό το κουράγιο των ανθρώπων που αγωνίζονται, με τη βοήθεια και της επιστήμης, αλλά και η αγάπη και η συμπαράσταση των ανθρώπων γύρω τους!...

Δείτε την ταινία στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=NVOC2p-11lQ

Στο ντοκιμαντέρ πήραν μέρος οι μαθητές:

Ευαγγελία Σαμιώτη (πρωταγωνίστρια),Ευαγγελία Αθανασίου,Ευτύχης Αλυγιζάκης,Γιάγκος Βουρεξάκης,Βαγγέλης Μπουλταδάκης,Κατερίνα Σεληνιωτάκη,Δανάη Στρατινάκη,Ειρήνη Τζατζιμάκη,Ηλίας Τζατζιμάκης,Χρήστος Τζεϊρανίδης,Αμαλία Τσαπάκου,Αλέκος Τσιχλάκης,Κατερίνα Τυράκη,Παναγιώτης Φουντεδάκης,Θεοδώρα Φραγκιουδάκη,Αντώνης Χανιωτάκης,Γιώργος Χανιωτάκης,Μανόλης Ψαριανός και οι αδερφές της Ευαγγελίας , Μαριάννα και Ζωή Σαμιώτη.

Η υλοποίηση του ντοκιμαντέρ έγινε με την βοήθεια και την συνδρομή του Δημήτρη και της Άννας Σαμιώτη που με προθυμία και ανθρωπιά στήριξαν την ιδέα του ντοκιμαντέρ,

Των εκπαιδευτικών Νεκταρίας Αρχοντάκη και Δήμητρας Λάμπου που προετοίμασαν και παρουσίασαν το πείραμα «Ματωμένη καρδιά», καθώς και του διακεκριμένου καρδιοχειρουργού κ. Πέτρου Αλιβιζάτου, που ενέπνευσε με τα λόγια του την κινηματογραφική ομάδα ώστε να αφηγηθεί την ιστορία αυτή.

Υπεύθυνες καθηγήτριες : Αργυρώ Τζαγκαράκη και Ελπίδα Χελιουδάκη

Πρωτότυπο μουσικό θέμα «Ο παλμός της καρδιάς» : Λουκία Καρακώστα

Φωτογραφίες : Δημήτρης Κυριακάκης

Εικονοληψία – ηχοληψία – μοντάζ : Θοδωρής Θωμαδάκης, Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων

Παραγωγή – οργάνωση : cineΜαθήματα / Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης , 2017


Comentarios


Social Media

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Google+ Social Icon
bottom of page